Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Ο Γ. Μαζωνάκης ποζάρει στην διαφημιστική αφίσα της νέας του σεζόν ως... A.Jodorowsky!!!


Είναι στιγμές που σου σφίγγεται το στομάχι! Ακόμη νιώθω ένα σφίξιμο, όποτε δω κάπου, την πρώτη σκηνή της σπουδαίας ταινίας, σουρεαλιστικής αισθητικής, του μεγάλου και αναρχικού A.Jodorowsky ¨The Holy Mountain¨. Από τότε άλλαξε όλη η οπτική μου, όσον αφορά τον παγκόσμιο κινηματογράφο, και άρχισα να παρακολουθώ ταινίες κατά πολύ φθηνότερες και ουσιαστικότερες, από τις αντίστοιχες Χολιγουντιανές παραγωγές. Ήταν για εμένα ένα κομβικό σημείο της ζωής μου, το οποίο μου έδωσε τροφή για σκέψη, αλλά και επειδή έγινε η αφορμή για να αγαπήσω την καλλιτεχνική φύση του κινηματογράφου, διότι ο κινηματογράφος δεν είναι απλώς ένα οπτικοακουστικό μέσο ανάλαφρης και ανόητης διασκέδασης!
Χθες το βράδυ ένιωσα να μου ανακατεύεται το στομάχι, όταν πρωτοαντίκρισα την διαφημιστική αφίσα του Γ.Μαζωνάκη, για τις νέες του εμφανίσεις σε ένα κέντρο διασκεδάσεως, κοινώς σκυλάδικο, που αναμφίβολα όποιος την εμπνεύστηκε, γνωρίζει το έργο του μεγάλου σκηνοθέτη. Αλλά έκανε ένα τεράστιο λάθος! Προσπάθησε να μειώσει την αξία της ταινίας με αυτή την κίνηση του, έστω και εν αγνοία του! Η πρώτη μου σκέψη ήταν, τι δουλειά έχει η πρώτη σκηνή της ταινίας, ως μέρος της διαφήμισης, ενός φθηνού διασκεδαστικού μέσου, κάποιου ατάλαντου, όπως όλοι εκείνοι που αποτελούν τη νέα Ελληνική μουσική; Όχι! Δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια δήθεν ''έξυπνα'' διαφημιστικά τρικ, που εξευτελίζουν, κάποια μορφή τέχνης, ενός μεγάλου δημιουργού! Οι εμπνευστές αυτής της αφίσας, πρέπει το συντομότερο δυνατόν να τις ξεκολλήσετε και να τις κάψετε! Αν δεν το κάνω πρώτος εγώ! Διότι είναι το μόνο που τους αξίζει! Μπορώ να ανεχθώ σε ορισμένες περιπτώσεις την ανοησία, αλλά την κλοπή ενός καλλιτεχνικού δημιουργήματος, και την μετατροπή του σε ανοσιούργημα, με σκοπό την προσέλκυση κόσμου σε ένα κοινότατο σκυλάδικο, σε καμία περίπτωση! Πρόκειται για ένα έκτρωμα, για το οποίο ο θείος A.Jodorowsky, θα έπρεπε να ενημερωθεί για την κλοπή του πνευματικού του πονήματος! Αρκετά με την φτήνια σας νεοέλληνες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου