Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Δουλεύετε εθελοντικά!

Όταν η ειρωνεία της ζωής, συναντά την κακοήθεια και κάνουν παρέα!

Όχι ''κύριε'' διευθυντά! Ένα όχι σαν και αυτό που περιγράφει ο Κ.Καβάφης στο υπέροχο ποίημα του:

Che fece .... il gran rifiuto
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό —  εις όλην την ζωή του. 

Η εργασία είναι για τους περισσότερους μια βιοποριστική ανάγκη! Εσείς δουλεύετε εθελοντικά, επειδή είστε καριερίστας, που σημαίνει πως τα συμφέροντα σας, είναι μεγαλύτερα από την κάλυψη των καθημερινών ανθρώπινων αναγκών, όπως για παράδειγμα η τροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία! Εσείς αντιλαμβάνεστε την καταναγκαστική εργασία-δουλεία, ως μια ακόμη αφορμή για να επιβεβαιώνετε την κακοήθεια σας! Ακόμη και η υπερεργασία σας, δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα συμφεροντολογικό εγωιστικό μέσο επιβεβαίωσης της αθλιότητας σας! Ο εργαζόμενος δεν επιλέγει τη δουλειά του, αλλά εκείνη όπως συνήθως! Άρα είναι αναγκασμένος να κάνει κάτι που του είναι απεχθές, για να καταφέρει να επιβιώσει! Ο εργαζόμενος όπως έχω πει κάποτε, είναι μια πόρνη του συστήματος, που εξαναγκάζεται να νοικιάζει σε κάποιον νταβατζή , το κορμί του για κάποιες ώρες της ημέρας, ενώ νιώθει μέσα του, πως το πνεύμα του εξακολουθεί να είναι ελεύθερο. Αλλά πως να το εξηγήσεις αυτό, σε ένα ανθρωποειδές δίποδο, που προσβάλει με την παρουσία του 14.000 χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού; Για να μην υπερβάλλω, δεν θα αναφέρω τα χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους! Α! Και μια ακόμη πληροφορία ''κύριε'' διευθυντά: Η εθελοντική εργασία, είναι η ευγενέστερη μορφή εργασίας, διότι γίνεται οικειοθελώς, ενώ το κυριότερο της χαρακτηριστικό της, είναι η προσφορά, από καθαρή αγάπη και μόνο! Ακούς εκεί... πως δουλεύουμε εθελοντικά!

Εσείς και το τσουτσέκι σας, η ''ουρά'' σας, που έχει το θράσος να σας ακολουθεί παντού, και έχει μάλιστα τη φιλοδοξία να γίνει κάποια ημέρα χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Πως; Μα με τη ρουφιανιά και την υπερεργασία του και αυτός! Ρε δεν έχετε τίποτε άλλο να κάνετε, από το να βαρύνετε τη Γη με την παρουσία σας; Οι αλαφροΐσκιωτοι άνθρωποι δυστυχώς είναι ελάχιστοι στον κόσμο! Πόσες μα πόσες προσωπικότητες έχει δημιουργήσει και αυτός, ώστε να μπορεί να επιβιώνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο; Αλλά δεν υπάρχει ντροπή μέσα του, επειδή δεν έχει καθόλου περιεχόμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου