Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Selfie! Η εγωιστικότερη μορφή φωτογράφισης!

Όλοι μας έχουμε φωτογραφίες στο σπίτι. Άλλοι λίγες άλλοι πολλές, γενικά αυτή η ασχολία είναι των άκρων! Πολλοί βγάζουν φωτογραφίες για να θυμούνται στιγμές, ώστε με το πέρασμα του χρόνου να τις αναπολούν, με νοσταλγία και χαρά. Άλλοι απλώς επειδή η τεχνολογία προχώρησε, και δεν υπάρχει πια ο περιορισμός του φιλμ, όπως και το κόστος αγοράς και εμφάνισης. Πλέον όλοι μπορούμε να βγάλουμε όσες φωτογραφίες θέλουμε, χωρίς να είναι ανάγκη να τις τυπώσουμε. Η ερασιτεχνική φωτογραφία με αυτόν τον τρόπο έχασε κάπως την αξία της, εφόσον βγάζουμε φωτογραφίες ανάλογα με τη διάθεσή μας, ενώ δεν διστάζουμε να αποτυπώσουμε κάθε ανοησία, κάτι που διστάζαμε να το κάνουμε την εποχή που μεσουρανούσε το φιλμ! Δεν είναι κακό να χαιρόμαστε την ανοησία, την ανεμελιά και την στιγμιαία χαρά μας. Είναι άλλωστε λόγοι της ύπαρξης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής! Σε αυτή την εποχή όμως δημιουργήσαμε είδη φωτογραφίας, που κάποτε δεν δίναμε καμία σημασία. Με την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, σε μια συσκευή gadget, που το έχουμε πάντα μαζί μας, τα τελευταία 11 χρόνια, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να βγάλουμε φωτογραφίες!
         Η εφεύρεση της φωτογραφίας, δημιούργησε στον άνθρωπο την ανάγκη να αποτυπώνει μια στιγμή ζωής, η οποία μπορεί να ερμηνευτεί ως απόδειξη της ύπαρξης μας στον κόσμο! Μεγαλώνοντας είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο του πως υπήρξαμε κάποτε, και πως καταλήξαμε στην παρούσα κατάσταση. Μια στιγμιαία εικόνα έχει τη δύναμη να μας θυμίσει γεγονότα ή περιστατικά μιας άλλης εποχής, δανείζοντας με αυτόν τον τρόπο, ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό της ζωγραφικής τέχνης! Μια εικόνα χίλιες λέξεις όπως συνηθίζουμε να λέμε, δηλαδή! Πολλοί από εμάς θα ήμασταν ικανοί, σε περίπτωση πυρκαγιάς, να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες, ώστε να διασώσουμε τις αναμνήσεις μας, που βρίσκονται σε μερικά άλμπουμ φωτογραφιών. Αυτό ο γεγονός είναι η ατράνταχτη απόδειξη, πως η φωτογραφία έχει μια ανεκτίμητη αξία και θέση στη ζωή μας!
Ο τρόπος που πλέον βγάζουμε φωτογραφίες, είναι εντελώς ανούσιος, αλλά δεν θα κρίνω τον αυθορμητισμό κανενός σε αυτό το σημείο. Άλλωστε το παιχνίδι είναι μέρος της νεότητας. Αυτό όμως που έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω, με έναν αυστηρότατο αρνητισμό, είναι η μόδα των καθαρά εγωκεντρικών, φωτογραφίσεων, που τις αποκαλούμε Selfie! Ειλικρινά, αυτή η μορφή φωτογράφισης, μου θυμίζει κάτι που είχα δει γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα, τυπωμένο πάνω σε ένα T-Shirt: Me, Myself, and I! (Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου