Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Το όνειρο ενός γελοίου!

Μπορεί να μας έχουν φθάσει στο Αμήν, να μην έχουμε πλέον προσδοκίες σε αυτή τη χώρα, να βασανιζόμαστε από σκέψεις που πριν από 5 χρόνια δεν μας απασχολούσαν, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από την μετατροπή του ανθρώπου σε έναν μίζερο και εκμεταλλευτή φτωχοδιάβολο!

Τα όνειρα ενός ανθρώπου, θα έπρεπε να είναι η απόδειξη της σημασίας που δίνει για το αύριο, και όχι η ευκολία με την οποία θέλει να αντιμετωπίσει τον κόσμο. Πριν από λίγους μήνες, είχα μια συζήτηση με μερικούς συναδέλφους μου από τη δουλειά, σχετική με την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και των ανθρώπων της, και όπως ήταν αναμενόμενο, η κουβέντα έφθασε σε προσωπικό επίπεδο. Κάποια στιγμή μου υποστήριξε την άποψή του, την οποία και υποστήριζε ως τη μόνη λύση, για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με αξιοπρέπεια, και όχι ως επαίτης του κράτους. Μου είπε πως μεγαλώνοντας, θα ήταν μια καλή λύση να μεταναστεύσει σε μια χώρα φτωχή, όπου με την λιγοστή σύνταξη που θα παίρνει, θα του αρκεί για να ζήσει μια καλή ζωή εκεί! Μου έφερε ως παράδειγμα την Ταϊλάνδη, ναι σωστά μαντέψατε αγαπητοί μου αναγνώστες! Εκεί που η παιδική πορνεία έχει πάρει την ανιούσα! Έπειτα από λίγο, στη συζήτηση προστέθηκε ακόμη ένας συνάδελφος που του άρεσε επίσης η ιδέα! Και ύστερα μου κάνουν παρατήρηση, για την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζω τέτοιου επιπέδου απόψεις! Στην αρχή θέλησα να δείξω κατανόηση, στα επιχειρήματα του, δηλαδή πως εδώ θα ζούμε μόνο για να αναπνέουμε, και τίποτε άλλο, εξαιτίας των πανάκριβων αγαθών και των λιγοστών χρημάτων που θα παίρνουμε. Αλλά σύντομα ανακάλυψα την επιθυμία για προσωπικό βόλεμα, και απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή! Ναι μάλιστα! Είναι η ιδεολογία του βολεμένου, μια τέτοια άποψη! Μόνο εκείνος που θέλει να ζει ανώδυνα, δίχως την ευθύνη της ύπαρξης του, μπορεί να σκεφτεί κατά αυτόν τον τρόπο! Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος! Μα αλήθεια, είναι το όνειρο αυτό, ενός ανθρώπινου ανθρώπου; Ή μήπως φέρνει περισσότερο σε κάποιο ζώο, που προσπαθεί να επιβιώσει, με κάθε κόστος, αδιαφορώντας παντελώς για τους γύρω του; Αυτό το όνειρο είναι η απόδειξη της κατάντιας του ανθρώπου! Του μικρού, ανεύθυνου, ακάματου, υπερόπτη, ανάξιου και εγωκεντρικού ανθρώπου, που ζητά από τη ζωή, να επιβιώσει, και να ξεγελάσει τον φόβο του θανάτου του, αδιαφορώντας απλώς για την πραγματική καθημερινή του παρουσία, όπου υπάρχει πράξη ανέντιμη και βολική. Βέβαια να μην ξεχάσω να αναφέρω και το ώριμο επιχείρημά του, πως δεν θα χρειάζεται να ζει ανάμεσα στους φτωχούς, ώστε να μην φοβάται πως θα τον φάνε, και να μην βλέπει μπροστά του, την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών!!! Σε αυτά τα επιχειρήματα, απλώς αποδεικνύεται η φτωχή του και ανισόρροπη πνευματική του ικανότητα! Υποκλίνομαι μπροστά στη χυδαία του ύπαρξη, που μου μικραίνει το μεγαλείο του κόσμου, και με απομονώνει σε ένα σκοτεινό κελί, που μου κρύβει το μεγαλείο του ουρανού! Νισάφι πια με αυτούς τους κακοήθεις εκμεταλλευτές της ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου